Veiron godkänt inträdesprov bevakningshund

Denna helg var vi på Strängnäs BK för inträdesprov till bevakninghundskursen vi ville gå. 

Veiron skötte sig kanon under dagen (23/3), inget muttrande på de andra hundarna, trots ett par väldigt skälliga vovvar. Vi började provet med bastjänstgörning. Veiron fick en bas lite i utkanten där vi slog oss ner med filt och ryggsäck och boa in oss. Sen lämnade vi hundarna där ensamma och satte oss i mitten av basen och pratade lite om bekavningshundens uppgifter och arbete. Veiron slog sig till ro och satt ett tag och tittade på de andra innan han la sig ner och vila, hela tiden helt tyst. Han muttrade lite mot rottishanen bredvid efter en två timmar då tyckte han det började bli tråkigt.

Patrullstigen fattade han inte alls första vändan, han var ute och gick, men vi fick gå en till vända och då gjorde han en klockren markering på ljuden i skogen.

Sen tillbaka till basen och äta lite lunch, efter det blev det skottprov och samarbetesprov. Skotten brydde han sig inte om, mer än en liten reaktion på första skottet. Samarbetet gick bra och hanteringen hade han inget emot. Sen var det slut för dagen och vi fick åka iväg till logementet och boa in oss för natten. Veiron hade inget emot att sova där bland alla hundar heller. Jag undrar när min lilla kille blev så cool. 

Han skötte sig så bra under dagen att vi blev godkända på inträdesprovet och påbörjar kursen den 6 april.

Dagen efter (24/3) började vi med lite figgurant övningar för att se hur hundarna jobba med figgarna. Vi har en del att träna på där, så fort veiron fått sin sak så springer han gärna iväg med den och lägger sig någonstanns och tuggar i godan ro.

 

 

24 mar 2013

Comments powered by Disqus

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)