Veiron friskförklarad

Idag var det återbesök hos sjukgymnasten som gällde. Veiron traskar in lika glatt som vanligt och hälsar på alla i hans väg. Han får börja att gå på vattenbandet för att de ska kunna se hur han rör sig, de tar upp honom i trav i 2 omgångar. Veiron rör sig bra i traven utan att på något sätt avlasta den trasiga muskeln, han gör inte heller så när han får gå ner i tempo utan håller samma steglängd.

Sjukgymnasten tycker det ser kanon fint ut och tar ut honom för att strecha igenom honom och se hur han rör sig i rummet. Inga konstigheter när han får trava fritt runt, han är bara glad och skuttar runt. 

Strechen går bra, sjukgymnasten tycker det är minialt med sämre rörlighet i den skadade muskeln, men då jag inte kännt någon sådan skillnad hemma och han är lite spänd under hanteringen så tror vi det bara är tillfälligt under besöket. 

Allt ser kanon fint ut och Veiron blir friskförklarad, han kommer ju alltid ha ärrvävnad istället för muskelvävnad på det skadade stället, men det bör inte påverka honom. Men vi kommer alltid få vara noga med att värma upp och sjukgymnasten tyckte att vi gott kunde strecha honom i triceps musklerna innan hårdare aktivteter, annars kan vi köra på som vanligt. Nu ska vi börja cykla, Veiron och jag för att träna upp stryka och uthållighet i muskeln innan vi kan börja ge oss på lättare rapportträning/budförning. 

Men framtiden ser ljus ut igen :)

3 apr 2013

Comments powered by Disqus

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)