Patrullhundskurs

Idag var första tillfället på patrullhundskursen. Veiron skötte sig bra hela dagen och brydde sig inte nämvärt om de andra hundarna, han till och med somnade på golvet inne i stugan under sista genomgången. 

Vi började med lite grupplydnad/följa john, det var svårt att få kontakt med honom på det. Men korta stunder gick han riktigt fint, sen var han ju tvungen att kolla vad de andra hundarna gjorde igen. Han låg fint på platsliggningen trots springade gröngubbar runt honom.

Sen var det in i stugan för genomgång med alla hundar, han hade svårt att slappna av i början men i slutet lade han sig ner. Därefter upp i skogen och till baslägret. Där hittade vi ett bra träd och byggde bo. Han är duktig i basen, tyst och fin även om han i början inte kan lägga sig ner utan vill sitta och titta på allt. 

Från basen hade vi 3 övningar, 1 figgelek, blev riktigt stolt över Veiron där. Han som har muttrat litet och inte velat gå fram till dolda figgar, sprang och lekte som han aldrig gjort annat. Och han drog inte till mig en ända gång utan bjöd figgarna på mera lek, underbart att se. 

Övning 2 var ljudmarkeringen. Han gjorde en snygg markering från vägen, men har svårt att följa upp den in i skogen. Men inga fånigheter vid figgen här helller, direkt fram och lekte med bollen i snöre och ville inte lämna figgen heller när vi skulle gå.

Övning 3, hinderbana. Skulle velat ta en bild på den, men hade ingen kamera med mig. Så ni får nöja er med min målande beskrivning. Banan började med två stora trälådor, en lite lägre först och en hög sen. Därefter upp på en byggställning och ner på andra sidan via ett bord. Det gick ut på att vi och hunden tillsammans skulle ta oss upp för lådorna upp på byggställningen och vidare ner för bordet och tillbaka igen. Upp gick bra, över byggställningen gick bra, men att gå ner på bordet var läskigt. Så där hjälpt instruktören oss att lyfta ner Veiron som inte hade något emot att en främmande karl och och lyfte honom. Tillbaka gick bättre då det inte var lika högt ner till lådan från byggställningen som till bordet. 

Allt som allt en mycket rolig första gång på patrullhundsutbildningen, vi ser fram emot resten ha året och planen är att cert provet är 2-3 nov. Sen kan ju mycket hända på vägen.

 

6 apr 2013

Comments powered by Disqus

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)